Cazare Baia Mare aproape de parc

Cazare Baia Mare aproape de parc

Pensiunea Pictorilor va ofera cazare in Baia Mare aproape de parc la preturi rezonabile. Parcul Regina Maria are o istorie bogata si o importanta specifica in istoria orasului nostru. Pensiunea Pictorilor se afla in cea mai importanta zona a orasului, fiind aproape atat de Colonia Pictorilor, cat si de centrul vechi al orasului si Parcul Municipal Regina Maria.

Istoria Parcului Regina Maria din Baia Mare

În perioada interbelică parcul avea o suprafață de 11 hectare și începea după Câmpul Claustrului (Câmpul Tineretului n.r.). Regimul comunist a schimbat numele acestui spațiu în Parcul Dimitrov. După căderea regimului comunist, în 1989, administrația locală i-a schimbat denumirea în Parcul Municipal. În 2011, la inițiativa primarului Cătălin Cherecheș, aleșii locali au agreat în unanimitate revenirea la denumirea: Parcul Municipal Regina Maria.

suita-eugen-pascu-pensiune-baia-mare-5 Cazare Baia Mare aproape de parc

Parcul Regina Maria a fost, este și va fi un punct de referință în istoria orașului, fiind de-a lungul vremii un loc ideal de promenadă, ideal pentru evenimente culturale, întâlniri și manifestări. Din 2014, după finalizarea spațiului de joacă, a devenit locul preferat al copiilor și tinerilor din Baia Mare. Lacul din parc, care pe parcursul vremii a fost o zonă intens căutată de cetățeni, a fost lăsat în paragină mai mulți ani. Acesta a fost reabilitat în vara anului 2014, redevenind un punct de atracție pentru băimăreni.

40020790_299953293921150_8495490327040229376_n Cazare Baia Mare aproape de parc

Parcul a fost înființat în secolul al XIX-lea, când frații Homoroy, Ferdinand și Pal, au donat partea de mijloc a parcului autorității locale. Până la Unirea din 1918 a purtat numele de Parcul Szechenyi. Dupa Marea Unire, numele a fost schimbat in Parcul Regina Maria, nume pastrat pana la venirea comunistilor la putere.

Camerele de la Pensiunea Pictorilor sunt dotate cu:

  • geamuri termopan
  • internet WIFI
  • parchet 14 mm
  • mobilier
  • baie proprie
  • televizor
  • frigider
  • informatii despre Colonia Pictorilor

 

Pentru mai multe informati, accesati pagina dedicata camerelor sau sunati-ne la 0756.420.992.