Toată lumea caută cazare ieftină în Baia Mare, dar câți dintre noi își doresc ca respectivul loc de cazare să fie și unul odihnitor. Pensiunea Pictorilor a făcut investiții constante pentru a îmbunătății calitatea servicilor oferite clienților care ne trec pragul.

Istoric orașul Baia Mare

Orașul a fost atestat documentar în anul 1329 și s-a dezvoltat ca un centru aurifer în secolele XIV – XV. În 1446, orașul devine proprietatea familiei lui Iancu de Hunedoara. În 1469, în timpul domniei regelui maghiar Matia Corvinul, orașul a fost fortificat. Într-o arie a unei depresiuni la înălțimea medie de 194 metri deasupra nivelului mării și plasat în mijlocul cursului râului Săsar, orașul Baia Mare permite accesul către niște rute montane precum Ignișul (1307 m), Mogoșa (1246 m), Gutâi (1443 m), Creasta Cocoșului (1428 m), etc. Pe lângă importanța lor minieră, unele locuri precum, Izvoare și Mogoșa sunt cunoscute pentru potențialul lor turistic, atât vara cât și iarna. Numele vechi al orașului este în latină Rivulus Dominarum, în germană Frauenbach, în maghiară Asszonypataka.

camera-single-superioara-2-300x225 Cazare ieftină în Baia Mare

Detalii despre Baia Mare

Prima diplomă privilegială a orașului, pe care o putem studia și astăzi, datează din 20 septembrie 1347 și a fost acordată de regele Ludovic I (1342-1382), la cererea judelui Martin, a parohului Ioan, magistrului Petru și notarului Ulrich, jurați din Baia Mare și Săsar (Rivulo Dominarum et Zazar Bánya), având în vedere faptul că privilegiul anterior al orașului a ars într-un incendiu.

cazare-baia-mare-suita-marisa-falbo-dormitor-300x225 Cazare ieftină în Baia Mare

Relieful depresiunii, format din câteva terase ale Someșului, Lapusului si Sasarului, are aspectul unui amfiteatru cu larga deschidere spre vest, iar la nord si est se ridica Muntii Ignis si Gutâi, cu spinari rotunjite, acoperiti cu paduri si platouri bogate în pasuni. Dintre munceii care salta brusc deasupra depresiunii se remarca Dealul Murgau (633m), Dealul Florilor (367m), Dealul Crucii (501m). Altele sunt Piatra Bulzului, Rotunda, Pleasca Mare, Ignis (1307m), Iezurele s.a. Lantul muntilor Gutâi formeaza o unitate geomorfologica mai aparte, cu roci eruptive, care pun în evidenta piscurile Mogosa (1.246m), Gutâi (1.443m) si Creasta Cocosului (1.428m).

Pensiunea Pictorilor oferă cazare ieftină în Baia Mare în:

  • cameră SINGLE – 110 lei
  • cameră DUBLĂ – 120 lei
  • cameră MATRIMONIALĂ – 120 lei
  • cameră MATRIMONIALĂ de LUX (aer condiționat inclus) – 150 lei
  • suită MICĂ (aer condiționat inclus) – 150 lei
  • suită MARE (aer condiționat inclus) – 200 lei